Om oss

Om du letar efter dokumentation om våra grundprinciper, stadgar, verksamhetsberättelse, årsredovisning, m.m. så kan du besöka vår Policy sida som har allt möjligt att läsa igenom!

Om oss

Nordisk Hjälp är en politiskt och religiöst obunden ideell förening. Organisationens främsta uppgift är att hjälpa flyktingar och nödställda människor och bekämpar fattigdom både med långsiktiga utvecklingsprojekt som är rättighetsbaserade och med akuta humanitära insatser som är behövs baserade.

Nordisk Hjälp vid akuta insatser följer Röda Korsets koder i sitt internationella hjälparbete och följer Giva kvalitetskoden för att hålla bra standard på sitt arbete, föreningen är också medlem med CHS för att hålla standard på sitt internationella arbete.

Föreningen har också verksamheter i Sverige och jobba för samhälles nytta och hjälpa barn, ungdomar och utsatta människor, bekämpar rasism och våldsbejakande extremism, främja integration och hjälpa nyanlända.

Nordisk Hjälp har också en fadderverksamhet, där faddrar i Sverige är engagerad och hjälper barn i drabbade länder.

Ge din gåva

Gå med oss ​​i att ge hjälp och stöd till de fattiga och gör livet lite lättare för dem som har det mest svårt, inför många hinder i livet, både snabbt och på lång sikt.

Sponsra ett barn

Många barn i Mellanöstern har tappat sin mor eller far mycket tidigt. vi strävar efter att hitta dessa barn och ge dem en bättre chans till ett bättre liv.

Testamenter

Att donera en testamente / minnesgåva till Nordisk Hjälp är ett sätt att låta livet fortsätta eftersom du hjälper fattiga och utsatta människor i nöd, som annars kanske inte har kunnat få hjälp.

Vill du engagera dig?

Vill du stödja vår verksamhet men inte med pengar? Vi behöver volontärer som kan hjälpa till med olika saker inom vår verksamhet!

Arbetsområden

Utvecklingsprojekt

Vi driver utvecklingsprojekt i krigsdrabbade områden så att barn kan gå i skolan och lära sig mänskliga rättigheter. Vi vill också främja demokratisk utveckling i (t.ex.) Mellanöstern och också arbeta för ökad integration i Sverige.

Humanitära projekt

Vi driver humanitära projekt i olika länder och hjälper till med medicinsk utrustning samt utbildning.

Fadderbarn projektet

Vi har 800 fadderbarn runt Mellanöstern, alla med stolta sponsorer runt om i Sverige – och vi samarbetar dagligen med ett antal både statliga och privata finansiärer.

Vart går pengarna?

Vi på Nordisk Hjälp vill förbättra situationen för barn i Mellanöstern genom gåvor som ni ger, men du kan också öronmärka pengarna till ett visst syfte eller ett visst land.

Vi kommer att se till att pengarna ger största möjliga nytta för samhället.

Lämna ett meddelande

Du får lämna ett meddelande direkt från webbsidan, men du får också nå oss direkt via email!

Annars kan du kontakta oss direkt med telefonummret nedan.
040-21 29 33

  Nordisk Hjälp kontor

  Nordisk Hjälp huvudkontoret
  Scheelegatan 13
  212 28 Malmö

  Nordisk Hjälp i Göteborg
  Angeredsvinkeln 5, 424 67 Göteborg

  Nordisk Hjälp i Stockholm
  Kavallerivägen 24, 174 58 Sundbyberg
  Tel. 08-128 285 13