Projekt under 2016

Under 2016 utförde Nordisk Hjälp tillsammans med våra samarbetsorganisationer en rad med lyckade projekt!


Barnaktiviteter & sportaktiviteter

Lek och sport för barnen i Gaza

I april bjöd Nordisk Hjälp in alla fadderbarn och andra fattiga barn i Gaza till en lek- och idrottsdag. Det fanns en hoppborg, man hade lektävlingar och en fotbollsturnering. Barnen fick också mat och godis.

Vi är mycket glada över att kunna ge barnen en dag av frihet och lek. Och tackar alla som donerar till Nordisk Hjälp för att göra detta möjligt.


Fest för föräldralösa barn

I mars ordnade Nordisk Hjälp en fest för fadderbarn och andra fattiga barn på Gazaremsan. De fick leka, måla och rita och umgås, och mat och godis. En dag av glädje då barnen kunde glömma den hårda vardagen i Gaza.


Iftar till fadderbarn och fattiga barn

För sjunde året i rad ordnade Nordisk Hjälp iftar (gemensam fastbrytning) under ramadan månad för fadderbarn, fattiga barn och deras anhöriga.


Nordisk Hjälp i Syrien

Tillsammans med Emmaus Fredriksdal och andra svenska organisationer genomför Nordisk Hjälp en kampanj för att hjälpa den krigsdrabbade befolkningen i Syrien, och flyktingar i Libanon. Tidigare i vintras nådde vi som en av de första organisationerna in med mat till de behövande i Aleppo och El-Yarmouk-lägret utanför Damaskus.

Kampanjen fortsätter och nästa hjälpsändning planeras till strax före Ramadan.

Bidra till Kampanjen du också!
skriv Syriska flyktingar i meddelandet

Tack för ditt stöd.


Matpaket under ramadan i Gaza

Nordisk Hjälp delade ut matpaket till de fattiga och behövande familjer i Gaza-remsan under ramadan-månad.


Matpaket under ramadan i Libanon

Nordisk Hjälp delade ut matpaket till de fattiga och behövande familjer i Libanon under ramadan-månad.


Stöd till behövande familjer i Gaza (giftermål & renovering)

Nordisk Hjälp stöttar också familjer med pengar till renovering av hus, giftermål, studier m m. Efter senaste kriget i Gaza har vi särskilt inriktat stödet på att reparera skadade hus, många familjer bor i undermåliga hus och saknar försörjare.


Vattenrengöring, brunnar

Brunnar och reningsverk

Nordisk Hjälp har borrat två brunnar och startat två reningsverk i Gaza, närmare bestämt i områdena Al Shugaia och Al Nosairat.