Projekt under 2017

Nya vägar – ett Nordisk Hjälp projekt som hjälper ungdomar

Målet med projektet är att utveckla en modell i samverkan mellan civilsamhället, myndigheter och skola och ungdomar, så att de som växer upp i områden där det finns risk att hamna utanför samhället kan fångas upp på ett bättre sätt.

Vi vill förbättra förutsättningarna för pojkar/unga män och flickor/unga kvinnor, och stärka dem deras demokratiska värderingar och hitta en väg till en meningsfull fritid, utbildning och arbete.

Läs mer detaljer om projektet Nya vägar


Hjälp till Rohingyas

I september 2017 var medarbetare från Nordisk Hjälp i Bangladesh och delade ut matpaket till 650 Rohingya-familjer som flytt från Burma. De besökte lägren Tekhali, Zentali, Balokali och Sakmarkol, belägna utanför staden Cox’s Bazar nära gränsen till Burma.


Ramadan 2017

Under årets ramadan skänktes gåvor för närmare 400 000 av Nordisk Hjälps givare. Pengarna gick till matpaket till fattiga, Iftar och fest för barn på Gazaremsan och syriska flyktingar i Libanon, samt hjälp till renovering av hus.


Konvoj till Libanon och Syrien

Under februari skickade Nordisk Hjälp och Emmaus Fredriksdal insamlade kläder och medel för att köpa in matpaket till flyktingar i Libanon och Syrien. Konvojen delade ut detta i tre läger i Libanon: Burj Al Barajheh, Eklim Al Kharoub och Ein El Helweh; och for sen vidare till två läger utanför Damaskus: El Yarmouk och Jaramana, för att avsluta i Aleppo. Vi återkommer med mera info när teamet återvänt till Sverige.


Nordisk Hjälp i Syrien

Tillsammans med Emmaus Fredriksdal och andra svenska organisationer genomför Nordisk Hjälp en kampanj för att hjälpa den krigsdrabbade befolkningen i Syrien, och flyktingar i Libanon. Tidigare i vintras nådde vi som en av de första organisationerna in med mat till de behövande i Aleppo och El-Yarmouk-lägret utanför Damaskus.

Kampanjen fortsätter och nästa hjälpsändning planeras till strax före Ramadan.

Bidra till Kampanjen du också!

Skriv Madaya/Yarmouk i meddelandet

Stöd syriska flyktingar via SMS!

Skriv ett sms till numret 72970 och stöd vårt arbete! Skriv: NH 50 (för att skänka 50 kronor) NH 100 (för att skänka 100 kronor) eller NH 200 (för att skänka 200 kronor). Glöm inte att det skall vara mellanslag mellan NH och summan! Tack för ditt stöd.