Nordisk Hjälp levererar solcells projektet till Hamza medicinska center i Libanon

Som en del av kampanjen “Ljus och värme” som tillhandahåller solcellsanläggning till kliniker och förskolor, genomförde Nordisk Hjälp projektet “Malmö solcellsanläggning” vid Hamza medicinska center för att stödja patienter i det palestinska flyktinglägret Al Bass i Libanon.

Nordisk Hjälp har slutfört implementeringen av det hållbara solcellsanläggning i centret, som syftar till att lösa problemet med strömavbrott och höga driftskostnader och förse centret med varmvatten. Värt att nämna är att projektet “Malmö solcellsanläggning” genomfördes med generöst stöd och donationer från organisationens svenska givare. Detta är ett led i organisationens strävan att fungera som en bro för bistånds- och utvecklingsarbetet mellan Sverige, Mellanöstern och Afrika.

Solcellsanläggning ska implementeras även i Gaza, Libanon och norra Syrien, där Nordisk Hjälp främst fokuserar på att utrusta medicinska center med solcellsanläggning som genererar elektricitet till nödvändig medicinsk utrustning på klinker som lider av långa strömavbrott.

Detta kommer att hjälpa till att rädda livet på många patienter på dessa kliniker och ge varmvatten under denna vintersäsong. Nordisk Hjälp har också som mål att installera solpaneler på dagis för att säkerställa belysning i klassrummen, eftersom de flesta elever också ofta drabbas av långvariga strömavbrott. Dessutom kan det på ett tillförlitligt sätt ge barn varmt vatten på vintern.

Related Posts